FOR THERM
Odebírat novinky
Místo konání - LETŇANY
PVA EXPO PRAHA Výstaviště Letňany

Veletrh FOR ARCH představí komfortní a ekologickou digitální domácnost budoucnosti


Veletrh FOR ARCH představí komfortní a ekologickou digitální domácnost budoucnosti

Pátek 23. září bude v letošním konceptu různých denních témat na stavebním veletrhu FOR ARCH, který se uskuteční ve dnech ve dnech 20. až 24. září v areálu PVA EXPO PRAHA, věnován fenoménu „chytrý dům“. Ten svou stavební konstrukcí, užitými technologiemi a řídicími systémy zajišťuje optimální a komfortní prostředí svým obyvatelům. Je efektivní ekonomicky, energeticky i z hlediska působení na vnější prostředí a umožňuje víceúčelové použití a rekonfigurace. Často se také pro jeho popis používají termíny jako "digitální domácnost", "digitální dům" nebo "inteligentní dům".

 

Pro realizaci chytrého domu je velmi důležitý správně zpracovaný projekt. Jeho srdcem je centrální systém pomáhající prostřednictvím modulární infrastruktury a jednotlivých aktivních prvků automatizovat provoz celé domácnosti. Jeho ovládání je velmi intuitivní a dá se jím řídit například klimatizace, stínění, ohřev teplé vody, zavlažování, komunikace, distribuce TV a video signálu, rádia a hudby, telefonů i internetu. Důležitým faktorem je optimální a efektivní ovládání tepelné techniky a větrání, díky čemuž dosahuje velkých úspor energie. Samozřejmostí je pak napojení veškerého osvětlení na centrální systém, takže zcela přirozeně reaguje na vaše činnosti. Chytrý dům se také stará o bezpečnost domácnosti a poskytuje vám kdykoliv a kdekoliv přehled o jejím aktuálním stavu včetně alarmu, požárních čidel a kamerového systému. Systém také dokáže simulovat bydlení v nepřítomnosti naprogramovaným rozsvěcováním světel.

 

Návštěvníci se zájmem o tento obor stavebnictví by si neměli nechat ujít speciální sekci ELEKTRO v hale číslo 4, která v posledních letech zaznamenává stabilní zájem o prezentaci firem, zejména z oborů elektroinstalací, inteligentního bydlení a osvětlovací techniky. Tradičně se jí zúčastňuje firma LEGRAND, světový lídr v oblasti elektrotechnických instalací a digitální infrastruktury nabízející téměř 200 tisíc produktů z oblasti řízení osvětlení, vytápění a správy datových sítí, společnost HDL Automation s.r.o. dodávající jak jednotlivé moduly, tak kompletní automatizační systémy budov, a firma ELKO EP, s.r.o., která je ryze českým specialistou na elektronické modulové přístroje – relé, kterých vyrábí více než 200 typů

 

„ČEZ už není jen dodavatelem energií, ale také komplexních energetických řešení pro domácnosti, které na FOR ARCH zábavnou formou představíme,“ říká ředitel divize obchod Skupiny ČEZ Pavel Cyrani. „Vybavili jsme jimi pojízdnou domácnost, se kterou v září vyrazíme na turné po českých městech a jednou ze zastávek je právě FOR ARCH.“ Úsporná domácnost budoucnosti od ČEZ, která bude na veletrhu k vidění, zahrnuje fotovoltaické panely na střeše společně s bateriemi pro ukládání elektřiny, moderní plynové kotle a bílé spotřebiče, tepelná čerpadla pro topení i klimatizaci, a to v kombinaci se stavebními materiály 21. století, které dodává firma Saint-Gobain.






Více
Závěrečná zpráva 2023

Facebook