FOR THERM
Odebírat novinky
Místo konání - LETŇANY
PVA EXPO PRAHA Výstaviště Letňany

Letošní soutěž Grand Prix se stala partnerem RABF


Letošní soutěž Grand Prix se stala partnerem RABF

Novinkou letošního ročníku soutěže Grand Prix je zařazení přihlášených výrobků do bodového hodnocení kvality, tzv. RABF (Rating by Architecture and Building Foundation).

 

RABF slouží jako objektivizovaná reference, zpracovává se samostatně pro dodavatele staveb, pro fyzické osoby: autory a projektanty, pro právnické osoby, zhotovitele projektové dokumentace dokončených staveb a pro dodavatele výrobků a technologií pro přípravu a realizaci staveb. Za zrodem ratingu stojí Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství.

 

První hodnocení bylo založeno na získaných ocenění za tří a pětileté období v soutěžní přehlídce Stavba roku, nyní se připravuje rozšíření o výsledky z regionálních soutěží typu Stavba roku, Grand Prix, ceny ČKAIT a případně i oborových nebo firemních přehlídek a podobně. U výrobků byly do prvního vyhlášení v dubnu 2016 zahrnuty výsledky z přehlídek: Známka kvality: VÝROBEK- TECHNOLOGIE pro stavitelství a architekturu (organizátor Nadace ABF), GRAND PRIX veletrhu FOR ARCH a Zlaté medaile IBF. Jednotliví účastníci hodnocení získávají za účast v přehlídkách a za získaná ocenění progresivně odstupňovaný počet bodů, ze kterých je potom vypočteno jejich roční pořadí a pořadí za sledované pětileté období.

 

Výsledky hodnocení jsou uváděny na www.rabf.cz, kde jsou volně přístupny, dále jsou publikovány v partnerském tisku (časopisy Stavitel, Stavebnictví, v katalogu veletrhů a na 20 dalších odborných médiích). RABF je presentován na řadě akcí: vyhlášení výsledků Stavby roku, na veletrhu FOR ARCH při udílení cen a dalších. Nositel ohodnocení má právo užívat logo RABF s jím získaným pořadím. Do hodnocení je zatím zapojeno přes 450 firem.

 

Podmínky zařazení firmy do RABF:

Firma se účastní jedné nebo více soutěžních přehlídek zařazených do systému.

 

Podmínky zařazení soutěžní přehlídky do RABF:

  • veřejně přístupné podmínky přehlídky (soutěžní řád apod.) s jasně stanovenými podmínkami pro účast a způsobu a kritérií hodnocení,
  • veřejně přístupná dopředu jmenovaná porota (sbor hodnotitelů),
  • veřejně prezentované a zdůvodněné vyhlášení výsledků,
  • dostupnost výsledků i po ukončení soutěže (web, časopis, publikace apod),
  • otevřenost přehlídky soutěžícím,
  • aktivní přihlášení organizátorů přehlídky (případně soutěžících) do systému RABF (formou poskytnutí požadovaných podkladů zpracovateli Nadaci ABF),
  • organizátor přehlídky bude uvádět ve své dokumentaci, že je partnerem RABF.





Více
Závěrečná zpráva 2023

Facebook