FOR THERM
Odebírat novinky
Místo konání - LETŇANY
PVA EXPO PRAHA Výstaviště Letňany

Veletrh FOR ARCH 2017 zažívá rekordní zájem vystavovatelů


Veletrh FOR ARCH 2017 zažívá rekordní zájem vystavovatelů

Výstavních ploch pro veletrh FOR ARCH rychle ubývá, zájem o ně je veliký. V pořadí osmadvacátý ročník mezinárodního stavebního veletrhu FOR ARCH se uskuteční ve dnech od 19. do 23. září v areálu PVA EXPO PRAHA v Letňanech. Novinkou pro vystavovatele i návštěvníky bude nová hala, která vyroste na místě současné haly č. 7 a která spolu s větší výstavní plochou nabídne i mnohem větší komfort.

 

Mezinárodní stavební veletrh FOR ARCH 2017 si již v prvním měsíci nového roku vede rekordně dobře a je o něj mezi vystavovateli obrovský zájem. Už ke konci ledna byl počet přihlášených vystavovatelů oproti srovnatelnému období minulého roku o plných 20 procent vyšší a výstavní plochy se rychle zaplňují. Dobrou zprávou je, že díky tomuto trendu budou mít účastníci více času na samotnou přípravu svých expozic, což pomůže zvednout laťku kvality veletrhu ještě o stupeň výše. Zároveň jde o jasný signál potenciálním vystavovatelům, aby neodkládali poptávku účasti příliš dlouho.

 

Velkou novinkou bude také nová výstavní hala, která v areálu PVA EXPO PRAHA vyroste na místě současné haly č. 7 užívané v rámci veletrhu FOR ARCH pro obor vytápění. Tato zateplená hala se světlou výškou 5 metrů a větracími žaluziemi na čelech bude určena k celoročnímu užívání a nabídne nejen větší výstavní plochu o hrubé rozloze 4600 m2, ale zároveň zajistí vystavovatelům mnohem větší komfort.

 

Velký zájem vystavovatelů nachází paralelu i ve vývoji stavebního trhu, který se po nepříznivém roce 2016 vrací opět k růstu. Dařit by se přitom mělo především společnostem zaměřeným na pozemní stavitelství a malým a středním firmám. Kromě stavebních společností jsou ale do budoucna optimisticky naladěni i lidé plánující rekonstrukce a stavby svépomocí.

 

28. ročník FOR ARCH představí nově Technologické fórum, jehož cílovou skupinu tvoří české projektové a architektonické společnosti a studia společně s investory. Budou zde moci načerpat odborné a praktické informace o aktuálních trendech ve stavebnictví a o nejnovějších technologiích a produktech nabízených na českém i světovém trhu. Jedním z významných témat bude například přehled dotačních titulů, které mohou města a obce čerpat pro zlepšení infrastruktury, služeb a pro energetické úspory.

 

Letošní veletrh FOR ARCH již nebude rozdělen na několik souběžných veletrhů, ale dojde naopak k jeho spojení do jednoho celku, který všechna dosavadní témata zastřeší pod jedním jménem. Od sloučení oborů pod jednu značku FOR ARCH si pořadatelé slibují lepší čitelnost pro širokou veřejnost a zpřehlednění obsahu pořádané akce. Zároveň se také představí nový obor zaměřený na aktuální trendy a technologie v oblasti zabezpečovací techniky, systémů ochrany budov, bezpečnostních služeb a kybernetické ochrany. Loňský 27. ročník veletrhu FOR ARCH navštívilo více než 71 tisíc návštěvníků. Během pěti dnů jim v areálu PVA EXPO PRAHA v Praze–Letňanech představilo své expozice na 841 vystavovatelů, včetně 67 zahraničních z 15 různých zemí.

 

Kontakt:

Jana Lavičková

press@forarch.cz

FOR ARCH






Více
Závěrečná zpráva 2023

Facebook