FOR THERM
Odebírat novinky
Místo konání - LETŇANY
PVA EXPO PRAHA Výstaviště Letňany

Rok řemesel na FOR ARCHU: Drony a chytré domácnosti


Rok řemesel na FOR ARCHU: Drony a chytré domácnosti

Jak vypadají tradiční řemesla v éře digitalizace? Proč musí v Německu umět řemeslník zapojit kompletně chytrou domácnost a k čemu využívá drony? To a mnoho dalšího se mohli dozvědět účastníci Česko-německého řemeslnického dialogu, který uspořádala Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR společně s Řemeslnickou komorou v Drážďanech 22.9. 2016 na mezinárodním stavebním veletrhu FOR ARCH 2016. Na akci se představily nejnovější světové trendy ve vývoji řemesla za účasti tuzemských a německých mistrů jednotlivých oborů, cechmistrů a zástupců obou vlád.

 

 

Úvodní slovo pronesl doc. Ing. Karel Havlíček, Ph.D., MBA, předseda představenstva AMSP ČR.

Vyslechnout jsme si mohli proslovy a diskusní příspěvky například od europoslance pana Hermanna Winklera; zástupce ministra financí Spolkové republiky Německo pana Hansjörga Königa; generálního konzula ČR v Drážďanech dr. Jiřího Kuděly; dr.Jörga Dittricha, prezidenta Řemeslnické komory v Drážďanech; pana Ing. Jiřího Koliby, náměstka ministra průmyslu a obchodu; Petra Bannerta, Ph.D. , ředitele odboru středního a vyššího odborného vzdělávání a institucionální výchovy, MŠMT a dalších.    

 

 

 

Německo-český řemeslnický dialog proběhl v předvečer zveřejnění největšího tuzemského průzkumu k vnímání řemesla, jehož výsledky představila AMSP ČR na speciální tiskové konferenci v pátek 23.9. na Ministerstvu průmyslu a obchodu.

 






Více
Závěrečná zpráva 2023

Facebook