FOR THERM
Odebírat novinky
Místo konání - LETŇANY
PVA EXPO PRAHA Výstaviště Letňany

Matchmaking Business Meetings FOR ARCH 2016 - další ročník úspěšné mezinárodní akce uzavřen


Matchmaking Business Meetings FOR ARCH 2016 - další ročník úspěšné mezinárodní akce uzavřen

Již čtvrtý ročník mezinárodních obchodních jednání Matchmaking Business Meetings FOR ARCH se uskutečnil při stavebním veletrhu FOR ARCH se na výstavišti PVA EXPO PRAHA v Letňanech dne 22. září 2016.  Letošní účast byla rekordní, celkem se přihlásilo 121 firem z 12 zemí!  Akci uspořádali vedle veletržní správy ABF a.s. členové sítě Enterprise Europe Network (EEN) – Centrum pro regionální rozvoj České republiky a Handwerkskammer Dresden za spolupráce partnerů ze sítě EEN a dalších institucí. 

 

Matchmaking - cílená obchodní jednání - jsou mezi podnikateli velmi oblíbená: jedná se o předem dohodnuté obchodní schůzky jak vystavovatelů, tak návštěvníků, pro které si firmy vybírají své partnery na základě kooperačních profilů zveřejněných v katalogu účastníků. Vzhledem k tomu, že tato jednání konají v průběhu největšího stavebního veletrhu FOR ARCH, podnikatelé tak efektivněji využijí čas zde strávený.

 

Akce při veletru FOR ARCH 2016 se zúčastnilo 64 českých a 57 zahraničních firem, z toho 20 německých, 13 slovinských, 13 polských a dále společnosti italské, španělské a letos poprvé i firmy ze zámoří – z Indonésie, Koreje a USA. Během jednoho dne se uskutečnilo 258 schůzek. Na místě bylo možné využít konzultace o evropském programu Horizont 2020 či o problematice vysílání pracovníků a přeshraničního poskytování služeb ve stavebnictví. Odpolední program zahrnul kromě schůzek i prohlídku veletrhu s doprovodem, což přivítali zejména zahraniční účastníci.

 

Na akci se sešly firmy ze stavebních a přidružených oborů, tedy veškeré stavební činnosti, výroba oken a dveří, elektromontáže a automatizace pro průmysl a domácnosti, personální agentury, IT, poradenské a další firmy nabízející novinky v oblasti stavebních inovací. Mezi českými účastníky byly jak malé a střední podniky, tak i drobní živnostníci. Schůzky byly zajímavé i proto, že zejména němečtí účastníci zde hledali především nové subdodavatele stavebních prací i výrobků na německý trh.

 

Zajímavý účastník přiletěl z USA - americká firma poptávající výrobce dřevěných pergol pro své klienty v Evropě. Během jednoho dne uskutečnil 8 jednání převážně s českými firmami. Po skončení byl velmi spokojen, neboť akce splnila plně jeho očekávání: jednak zmapovat český trh s výrobci pergol, ale i přímo navázat první kontakty s českými výrobci a dodavateli.

 

Všichni účastníci ocenili zajištěné zázemí pro obchodní jednání, včetně tlumočení zahraničních schůzek. Z dotazníkového šetření provedeného ihned po skončení akce vyplývá, že téměř 30 jednání vyústilo ihned na místě k domluvení vzájemné spolupráce, jak mezinárodní tak i mezi českými účastníky navzájem. I ti, kteří přijeli na takovéto jednání poprvé a s obavami, co je čeká, hodnotili obchodní schůzky velmi pozitivně a hovořili o smysluplnosti pořádání takovýchto setkání firem.

 

Více informací o Matchmaking FOR ARCH 2016 naleznete na webové stránce:

http://forarch2016.talkb2b.net/

 

Mezinárodní obchodní jednání nejen ve stavebních oborech bude síť EEN pořádat i v roce 2017, pro podrobnější informace sledujte naše stránky www.crr.cz/een.






Více
Závěrečná zpráva 2023

Facebook