FOR THERM
Odebírat novinky
Místo konání - LETŇANY
PVA EXPO PRAHA Výstaviště Letňany

Třetina zákazníků se při projektování bazénů nezajímá o provozní náklady


Třetina zákazníků se při projektování bazénů nezajímá o provozní náklady

Zákazníci projektových firem, kteří se rozhodnou pro stavbu bazénů či jezírek, se zajímají při jejich návrhu o budoucí provozní náklady ve dvou pětinách případů (43 procent). Téměř třetina z nich (31 procent) se naopak o případné náklady na provoz nijak nezajímá. Čtvrtina zástupců projektových společností (26 procent) nedokázala na otázku odpovědět, protože bazénky ani jezírka neprojektují. Výrazně jiná je situace u firem zabývajících se inženýrskými stavbami, kde se o budoucí provozní náklady bazénů zajímá jen necelá třetina zákazníků (29 procent) a přípravu podobných staveb nemá ve svém portfoliu téměř polovina společností (47 procent).

V pátek 23. září přijde na řadu v rámci jednotlivých denních témat stavebního veletrhu FOR ARCH, který se uskuteční ve dnech ve dnech 20. až 24. září v areálu PVA EXPO PRAHA, jeden z fenoménů v současném stavebnictví – „chytrý dům“. Ten svou konstrukcí, užitou technologií a řídicími systémy zajišťuje maximálně úsporný provoz a zároveň poskytuje optimální a komfortní prostředí svým obyvatelům. Ve speciální sekci ELEKTRO v hale 4 budou mít připravenou prezentaci firmy z oborů elektroinstalací, inteligentního bydlení a osvětlovací techniky. Tradičně zde najdete společnosti jako ABB, SCHNEIDER, K&V ELEKTRO, Teco, LEGRAND, ELKO EP, EATON, YATUN a řadu dalších. Nově letos přivítáme např. společnosti ELKOV ELEKTRO, SOLIGHT, HDL aj. Dále bude pro návštěvníky ve VSTUPNÍ HALE II připraveno nezávislé STAVEBNÍ PORADENSKÉ CENTRUM (SPC), v němž odborníci zodpoví dotazy z oblasti stavebnictví bez nároku na honorář.

„ČEZ už není jen dodavatelem energií, ale také komplexních energetických řešení pro domácnosti, které na FOR ARCH zábavnou formou představíme,“ říká ředitel divize obchod Skupiny ČEZ Pavel Cyrani. „Vybavili jsme jimi pojízdnou domácnost, se kterou v září vyrazíme na turné po českých městech a jednou ze zastávek je právě FOR ARCH.“ Úsporná domácnost budoucnosti od ČEZ, která bude na veletrhu k vidění, zahrnuje fotovoltaické panely na střeše společně s bateriemi pro ukládání elektřiny, moderní plynové kotle a bílé spotřebiče, tepelná čerpadla pro topení i klimatizaci, a to v kombinaci se stavebními materiály 21. století, které dodává firma Saint-Gobain.






Více
Závěrečná zpráva 2023

Facebook